top of page
Søk

Duoutstilling i Galleri EKG 3/9–2/10/22


I perioden 3. september – 2. oktober 2022 stiller jeg ut med billedkunstner Geir Brohjem i Galleri EKG. Utstillingen vår har fått tittelen Lost Horizons / Recreations, der Brohjem viser malerier, og jeg viser fotobasert digital grafikk.


I denne utstillingen har vi valgt å sette arbeidene i sammenheng med hverandre. Bildene våre er montert side om side, i mindre grupperinger og noen enkeltstående verk for å sette den enkeltes kunstnerskap i et litt nytt lys. Vi har begge en kunstnerisk tilnærming som kanskje ikke er så langt unna hverandre, selv om uttrykk, motiv og teknikk er forskjellig. En kontrast oppstår også mellom det tradisjonelle maleriet og den digitale grafikken, noe vi synes er spennende. Vi konkurrerer ikke, men ønsker å løfte hverandre fram. I utstillingen har bildene fått en slags ny puls og rytme.


Duoutstilling i Galleri EKG 3/9–2/10/22

Bildene våre er montert side om side, i mindre grupperinger og noen enkeltstående verk for å sette den enkeltes kunstnerskap i et litt nytt lys.


Om mine egne arbeider kan jeg fortelle litt nærmere:

Med temaet Recreations, eller rekreasjoner, har jeg tatt utgangspunkt i hvordan min fotobaserte digitale grafikk blir til. Bildene har tatt form med utgangspunkt i fotografier fra turer og reiser. Gjennom et års tid har jeg reist mye mer enn jeg har gjort tidligere, det være seg små rusleturer i nærområdet, eller lengre reiser til andre steder i Norge og utlandet. Jeg har sett på alle disse turene som en form for rekreasjon.


Rekreasjon handler om å gi nytt liv, frigjøre seg fra det daglige og å skifte miljø, la tankene flyte og finne ro. Samtidig spiller temaet også på ordet kreasjon og det å rekreere. Jeg tenker på bildene mine som kreasjoner, i tillegg til rekreasjoner. De er en skapelse, noe jeg har gitt form til. Det er også en gjenskapelse. En ny måte å se stedene på. Samtidig har det også foregått en indre reise, der jeg har re-kreert minner og observasjoner av steder slik jeg så det. Slik jeg opplevde det. Slik jeg trengte det.


Jeg tenker på bildene mine som kreasjoner, i tillegg til rekreasjoner. De er en skapelse, noe jeg har gitt form til. Det er også en gjenskapelse. En ny måte å se stedene på.

Åpningstider i galleriet er tirsdag, torsdag, fredag og lørdag 11–16. Velkommen innom!

Alle bilder er også tilgjengelig på galleriekg.no.


Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page