Søk

SENS&SANS – Salong, gruppeutstilling på DogA, Oslo



I forbindelse med min deltakelse på det fotografiske mentorprogrammet SENS&SANS #9 stiller jeg ut et av mine bilder fra prosjektet "Inner Self" på en felles utstilling på DogA (Design og arkitektur Norge) i Oslo. har vi jobbet med hvert vårt fotoprosjekt, hvor vi har møttes i Oslo for å diskutere hverandres bilder og utvikling. Velkommen!

Fra pressemeldingen:

Fra blod til gamle menneskers drømmer – Fotoutstilling på DOGA vil få oss til å reflektere

4. desember 2014: De førti bildene som stilles ut er resultatet av et tre måneders mentorprogram, Sens&Sans, der tretten fotografer har jobbet med hvert sitt tema.

Utstillingen «Salong» henger på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) i Oslo fra søndag 14. desember til onsdag 31. desember. Gruppa har også laget en fotobok i begrenset opplag.

Den anerkjente fotografen og tidligere bilderedaktør i VG, Hans-Olav Forsang, er leder for mentorprogrammet, som arrangeres for niende gang.

– Med temaer relatert til blod, psykisk helse, døden og drømmer som ikke gikk i oppfyllelse ønsker vi å sette følelser i sving og få folk til å stoppe opp litt i julestria, sier Forsang.

Portrettering av røykere, visuelle betraktninger fra Oslo og små ting vi ikke legger merke til i hverdagen er annen tematikk.

– Utstillingen gir et ærlig perspektiv på liv og død. Mange av bildene har mørke og mystiske elementer, men er desto mer interessante for betrakteren. Vi lover å skape undring, sier Forsang.

– Gruppa deler en sterk fotointeresse. Vi har møttes ukentlig og diskutert bildene. Det er gøy å se hvordan tretten stykker med forskjellig utgangspunkt klarer å være så oppriktige med hverandre. Sammen har de utviklet seg veldig, noe som har gitt et sterkt fotografisk sluttresultat, sier han.

De færreste av bidragsyterne, som er i aldersgruppen fra tjue til seksti år, arbeider som profesjonelle fotografer og har til daglig andre jobber.

Alle bildene på utstillingen er til salgs. Sens&Sans samarbeider med =OSLO, og salg av det første eksemplaret av hvert bilde går som støtte til =OSLO og deres viktige samfunnsbidrag.

Medvirkende fotografer Ina Kristine Andersen, Kari-Grete Alstad, Pål A. Berg, Franca Chiesa, Julie Cappelen, Hege Finsrud, Anne Håskoll Haugen, Susanne Hætta, Lene Kallum, Nicolay Nickelsen, Therese Dorothea Rørvik, Maria Natalie Skjeset og Torfinn Weisser.