top of page
Søk

SENS&SANS – Salong, gruppeutstilling på DogA, OsloI forbindelse med min deltakelse på det fotografiske mentorprogrammet SENS&SANS #9 stiller jeg ut et av mine bilder fra prosjektet "Inner Self" på en felles utstilling på DogA (Design og arkitektur Norge) i Oslo. har vi jobbet med hvert vårt fotoprosjekt, hvor vi har møttes i Oslo for å diskutere hverandres bilder og utvikling. Velkommen!

Fra pressemeldingen:

Fra blod til gamle menneskers drømmer – Fotoutstilling på DOGA vil få oss til å reflektere

4. desember 2014: De førti bildene som stilles ut er resultatet av et tre måneders mentorprogram, Sens&Sans, der tretten fotografer har jobbet med hvert sitt tema.

Utstillingen «Salong» henger på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) i Oslo fra søndag 14. desember til onsdag 31. desember. Gruppa har også laget en fotobok i begrenset opplag.

Den anerkjente fotografen og tidligere bilderedaktør i VG, Hans-Olav Forsang, er leder for mentorprogrammet, som arrangeres for niende gang.

– Med temaer relatert til blod, psykisk helse, døden og drømmer som ikke gikk i oppfyllelse ønsker vi å sette følelser i sving og få folk til å stoppe opp litt i julestria, sier Forsang.

Portrettering av røykere, visuelle betraktninger fra Oslo og små ting vi ikke legger merke til i hverdagen er annen tematikk.

– Utstillingen gir et ærlig perspektiv på liv og død. Mange av bildene har mørke og mystiske elementer, men er desto mer interessante for betrakteren. Vi lover å skape undring, sier Forsang.

– Gruppa deler en sterk fotointeresse. Vi har møttes ukentlig og diskutert bildene. Det er gøy å se hvordan tretten stykker med forskjellig utgangspunkt klarer å være så oppriktige med hverandre. Sammen har de utviklet seg veldig, noe som har gitt et sterkt fotografisk sluttresultat, sier han.

De færreste av bidragsyterne, som er i aldersgruppen fra tjue til seksti år, arbeider som profesjonelle fotografer og har til daglig andre jobber.

Alle bildene på utstillingen er til salgs. Sens&Sans samarbeider med =OSLO, og salg av det første eksemplaret av hvert bilde går som støtte til =OSLO og deres viktige samfunnsbidrag.

Medvirkende fotografer Ina Kristine Andersen, Kari-Grete Alstad, Pål A. Berg, Franca Chiesa, Julie Cappelen, Hege Finsrud, Anne Håskoll Haugen, Susanne Hætta, Lene Kallum, Nicolay Nickelsen, Therese Dorothea Rørvik, Maria Natalie Skjeset og Torfinn Weisser.

bottom of page