top of page
Søk

"Etterklang", festivalutstilling i Galleri EKG 2024

Oppdatert: 18. jun.Lørdag 8. juni åpnet separatutstillingen "Etterklang" i Galleri EKG i tilknytning årets Kirsten Flagstad Festival.


Utstillingen viser 27 verk, for det meste fotobasert digital grafikk og noen malerier. Utstillingen står t.o.m. 6. juli. Åpningstider er tirsdag, torsdag, fredag og lørdg 11–16. Velkommen!


Vedlagt tekst fra leder ved Kirsten Flagstad Museum, Annika Engelhart, ble lest opp på åpningen:


Kjære Pirjo og Kjære Maria Natalie.

Jeg skulle så gjerne ha vært der i dag, men det lot seg dessverre ikke gjøre. Takk for at jeg fikk lov til å komme ned å bruke litt tid tidligere denne uken. Det gleder meg slik hvordan du Pirjo hvert år inviterer kunstnere som virkelig skaper flotte og meningsfylte utstillinger.


Det er spesielt av ekstra betydning for oss når kunstnerne bruker tid på å bli bedre kjent med Kirsten Flagstad. Takk Maria Natalie for at du med et åpent og interessert sinn tok turen turen til museet for å møte Kirsten.


Jeg gjorde meg selv mange tanker etter at jeg hadde vært på besøk. Ikke bare var jeg oppløftet, slik man blir når man ser noe vakkert andre har skapt, men jeg var så glad for at det akkurat var du som var kunstner i år. Bildene du valgte som inspirasjon er fylt av mening og inderlige historier.Bildet hvor hun er Elsa i Richard Wagners opera Lohengrin er ikke bare den første rollen Kirsten lærer som 10-åring, men det er også under den forestillingen at hun møter sitt livs store kjærlighet.


Brunnhilde med fjærpryden var en av de rollene hun sang mest og en rolle som betydde mye for henne. Det er en av de rollene som gjorde henne til det ikonet hun er i dag.


Så er det den rollen hun ønsket seg mest, den rollen hun følte hun aldri fikk muligheten til å ha, slik hun hadde håpet. Det er Morsrollen. Bildet av Kirsten med sin lille datter Else Marie er så nært og har en slags Madonna med barnet-tilnærmelse.


De vakre teksturene og dine valg av farger gir bildene masse liv og gjør at øyet alltid er fascinert, alltid har noe vakkert og spennende å hvile på.


Dine andre motiver faller så naturlig inn i Flagstad sin historie. Svanen er et symbol på Elsas helt Lohengrin og Kirsten sang også ofte de vakre sangene av Grieg: en Svane og Med en vannlilje.


Jeg gleder meg til å komme innom flere ganger i sommer og ønsker deg med dette.

Til lykke med den store dagen og alt godt,


Annika Engelhart.
Comments


bottom of page