top of page
Søk

Gjestekunstner hos Furu Natur & Kultur i ÅsmarkaJeg har vært på besøk hos Furu Natur & Kultur i Åsmarka. Her planlegges det to speilglasshytter som skal stå ferdig i løpet av juli, og jeg har blitt invitert som gjestekunstner det første året. Dermed vil noen av mine kunstverk pryde en vegg i hver hytte når de står klare i sommer.


I løpet av perioden kan dermed overnattingsgjester avtale besøk i mitt studio for en inspirerende samtale om natur, kultur og liv.


Dette stedet ga meg umiddelbart en indre ro, og jeg glemte litt tid og sted. Det var som å komme til en egen verden, selv om det bare er en liten kjøretur fra Hamar, hvor jeg bor.Det første som møtte meg var et stort, staselig furutre på toppen av en haug, midt på den frodige plassen. Jeg kan forstå hvorfor nettopp dette tuntreet ga inspirasjon til navnet og prosjektet FURU. Over meg var himmelen stor, og rundt meg hvilte blikket mitt på grønne åskammer og disige blåner i det fjerne, nesten litt eventyraktig, var det!Jeg fikk bli med inn i låven med blomsterverksted, der var det høyt under taket og god plass til kreativ aktivitet.Som billedkunstner så jeg med én gang for meg motiver som begynte å bygge seg opp i hodet, da Friederike tok meg med på villblomstvandring rundt tomten. Veldig inspirerende! Det var fint å bare vasse gjennom det grønne landskapet, mens regnet sildret ned og jeg kunne dra fingrene over gresstråene.

 

Jeg ser frem til et givende samarbeid som gjestekunstner.Comments


bottom of page